Predavanja i radionice

Jasna Balaško

Povodom Svjetskog dana učitelja i ove je godine u Gradskoj knjižnici održano zanimljivo predavanje. Naša stalna suradnica Jasna Balaško ovaj put je govorila o projektu Ksaverova staza. Šetnica Ksaverova staza zamišljena je kao edukativna staza na kojoj će šetači uživati u šetnji bregovima iznad Gredica stazom kojom je nekad i sam Gjalski šetao. Staza povezuje Zabok s Gredicama i Planinarskim domom Picelj. Staza će, kad cijeli projekt bude završen, svojim informativnim pločama i putokazima upoznati šetača sa životom Ksavera Šandora Gjalskog i poviješću Zaboka. Priču o šetnici nadopunjuje mnoštvo zanimljivosti na koje se nailazi šetnjom stazom, a dio njih se može pronaći i u Gjalskijevim djelima. Zbog toga je predavanje bilo popraćeno citatima iz tih djela koje je čitala Mirjana Mikulec.

Više fotografija

Tjedan psihologije 2020.

Povodom obilježavanja 13. tjedna psihologije, u organizaciji Društva psihologa KZŽ, u zabočkoj Gradskoj knjižnici održano je predavanje pod naslovom “Emocije kao naši putokazi” koje je održala Marina Sviben Družinec, psihologinja i geštalt psihoterapeutkinja. Kroz ovo izuzetno zanimljivo predavanje brojna publika upoznala se s vrstama emocija, kako nastaju i čemu služe emocije, što raditi s neugodnim emocijama poput ljutnje, tuge, ljubomore, srama…

Više fotografija

Radionica stripa i VR

U suradnji s Udrugom Crtani romani šou, održana je radionica crtanja stripa i VR. Pod budnim okom voditelja radionice Karla Kelečića, djeca su nacrtala svoje stripove, a nakon toga su isprobali virtualnu stvarnost igrajući igricu Rick and Morty: Virtual Rick-ality. Radionica je održana u sklopu CRŠ-evog programa za djecu i mlade “Crtaj, čitaj, rasti!”

Više fotografija

Radionica Microbit

U Gradskoj knjižnici održana je radionica Microbita za osnovnoškolce. Naše knjižničarke Petra i Andreja objasnile su što je Microbit i pokazale kako se koristi na nekoliko primjera. Djeca su se iskušala i u naprednijim primjerima pomoću dodataka iz Boson seta uz veliku pomoć malog Jakova.

Više fotografija

Čitaj mi!

U suradnji s Društvom Naša djeca Zabok, na Dječjem odjelu knjižnice provodi se program Čitaj mi! – nacionalna kampanja za poticanje čitanja naglas djeci od najranije dobi. Svakog ponedjeljka, volonterke DND-a čitaju priče našim najmlađim posjetiteljima.